Apartament Brick Loft

Fabrica de Arhitectura

Autori

arh. Daniel Nicolae Popescu
arh. Ana-Maria Fotău-Cojocaru
arh. Theodora Radu
arh. Anisia Mouhamed
arh. Alina Măldarescu
arh. Ștefania Simu
arh. Adela Voinea

Colaboratori

Beneficiar: In-spekt SRL

Adresa

Bucuresti

Publicat

  • Premiul secțiunii „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări rezidențiale” (ex aequo)
  • Romanian Design Week 2023
  • Igloo

Fotografie

Descrierea autorului

“Apartamentul de tip duplex face parte din imobilul Brick din zona de nord a capitalei, pe strada Chefalului. Amenajarea interioară vine ca un raspuns firesc la arhitectura clădirii, continuând stilul industrial transpus în arhitectura contemporana.

Apartamentul dispune de o logie pe două niveluri, iar deschiderea către bogatul spațiu verde din zona hotelului Caro dezvoltă spațiul interior într-un mod neașteptat, înclinat către extrospecție. Locuința devine astfel pragmatică și conștientizează prezența ierbii, pomilor și păsărilor.

Materialitatea este subordonată de asemenea spațiului verde și pretinde un aer pitoresc: lemnul și cărămida amintesc de vatră, vegetația ne plimbă cu gândul prin grădina bunicilor și metalul negru ne readuce în contemporan. Suprafața mare vitrată a camerelor devine un filtru firav, se dizolvă și permite spațiului exterior și celui interior să se prezinte ca un întreg nefragmentat.

Betonul aparent și lemnul exprimă în aparență opoziția cald-rece și alăturarea lor deschide un dialog nou orientat către complementaritate. Ipostazele în care se regăseste lemnul (riflat, lis, colorat) îl transformă într-o pânză care invită un nou instrument în jocul materialității: lumina.”