Duplex RZ | BBArchitecture

Autori

 arh. Florin Harabagiu

Colaboratori

arh. Valentin Clapan
arh. Alexandra Mera

Fotografie arhitectura si design interior

Sabin Prodan

Publicat

“Apartamentul de 110 mp, desfășurat pe două niveluri, se află într-un imobil situat în zona centrală a Bucureștiului. Zona de noapte a locuinței este dispusă la nivelul inferior, în timp ce zona de zi, poziționată la nivelul superior, se bucură din plin de lumină naturală, aspect ce conferă un avantaj pentru proiect.
Obiectivul proiectului a fost transformarea apartamentului într-o locuință pentru un cuplu tânăr cu doi copii de vârste apropiate. Fiind abordat într-o manieră pragmatică, duplexul dispune de multiple spații de depozitare, discret plasate, reușind astfel să răspundă cerințelor noilor proprietari.
În ceea ce privește materialitatea, lemnul joacă un rol definitoriu pentru identitatea proiectului. Utilizarea furnirului de stejar conferă un caracter elegant apartamentului, ce este îmbogățit de nuanțele neutre de gri și de ocazionalele accente cromatice.
Zona de intrare are un tavan extensibil luminos pe întreaga suprafață, rezolvând astfel o problemă a unui spațiu central cu un deficit de lumină naturală.
Camera copiilor am gândit-o cu un spațiu central liber, iar zona de birou este ajustabilă, putând fi adaptată în funcție de nevoile fiecaruia în timp.
Scara către zona de zi a fost tratată într-o manieră uniformă fiind închis tot spațiul de depozitare de sub aceasta, căpătând aspectul unui volum coerent și uniform.
Spațiul de zi este împărțit în două zone, livingul și bucătăria separate de dining. Elementul comun al acestor 3 zone este peretele continuu tratat cu furnir de stejar natur care adăpostește atât corpuri de depozitare pentru bucătărie, corpuri de depozitare pentru living, dar integrează și ușa de la grupul sanitar al etajului.”