Mano Bocca | I.O.G. Arhitectura

Autori

Omid Ghannadi
Ilinca Rădulescu
Teo Staicu
Ana Georgescu

Adresa

Floreasca, Bucuresti

Fotografie arhitectura si design interior

Publicat

Romanian Design Week 2023

Cuvintele autorului

“Mano Bocca este o paninerie din zona Floraesca, București, localizată într-o casă bătrânească, rămasă mărturie a țesutului urban tradițional. Prinsă între două construcții noi ce au redefinit scara locului, casa veche părea un rest uitat pe calcanul vecin. Provocarea proiectului a fost reabilitarea acestei case, a cărei arhitectură era de mult pierdută printre straturile succesive de modificări.

Fațada lungă este activată prin soluțiile de iluminat și prin mobilierul exterior care animă zona stradală. La interior s-a imaginat o ambianță dinamică, inspirată de vechile paninerii italienești. Elementul de surpriză este tavanul din spice de grâu ce completează atmosfera împreună cu peretele dezvelit din cărămidă portantă și accentele de verde mentă. Peretele cu banchetă este placat local cu oglindă antichizată pentru a oferi amplitudine unui spațiu altfel îngust. Principala reușită a acestui design este revitalizarea unei case bătrânești și prelungirea relevanței ei în noul țesut.

Peretele cu banchetă este placat local cu oglindă antichizată pentru a oferi amplitudine unui spațiu altfel îngust.

Principala reușită a acestui design este revitalizarea unei case bătrânești și prelungirea relevanței ei în noul țesut.”