Mugshot at DJ Superstore | I.O.G. Arhitectura

Autori

arh. Ilinca Rădulescu
arh. Ana Georgescu
arh. Teodor Ioan Staicu
designer Omid Ghannadi
designer Ovidiu Cristian Pavel

Colaboratori

Confecții metalice: The Metal
Iluminat: Albora Concept
Panou meniu: Fabricate
Mobilier: The Home

Publicat

Anuala de Arhitectura 2022 – Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări horeca”
Romanian Design Week 2022

Fotografie arhitectura si design interior

Sabin Prodan

Mugshot este o cafenea de specialitate și fine-drinks din zona Icoanei – Ioanid, din București. Prin experiența spațială imaginată, spațiul își propune activarea vecinătății și a cartierului. În acest fel, ‘Mugshot at DJ Superstore’ se alătură altor afaceri din cartier și contribuie la promovarea unei zone efervescente a orașului și la consolidarea micului comerț de proximitate.
Spațiul interior este gândit pentru a coagula o mică comunitate de oameni iubitori de gust și frumos care locuiesc sau tranzitează această zonă. Astfel, în centrul spațiului se găsește o masă lungă din lemn în jurul căreia se adună oameni care, deși nu au venit împreună, pot împărți experiența unui gust bun. Complementar, există și o zonă confortabilă de discuție, mobilată cu o canapea lungă și fotolii comode. Spațiul este croit pentru cartierul în care a luat ființă, cu scopul clar de a oferi oamenilor care vin o experiență autentică, care să activeze în jurul ei o micro-comunitate.
Locuința existentă oferă o retragere acoperită către stradă, o zonă grozavă pentru mica terasă exterioară care se lipește de trotuar și de cartier. Prin prezența stradală se activează o bucată din cartier și se recuperează un pic din spațiul public. Din această mică extensie exterioară există o fereastră către o zona de muzică cu un pupitru de DJ de la demisol. Vara tâmplăriile se deschid și o stradă altfel silențioasă devine vie prin muzica care se aude vag venind din scobitură.
Materialele propuse derivă din efervescența zonei dar și din povestea unui cartier istoric, unde straturi succesive de construcții se așează unele peste altele de-a lungul timpului. Există un perete ce expune cărămida aparentă, parte din zidul original al casei. Acesta devine un fundal pentru blatul din lemn masiv, elementele metalice, mobilierul din placaj, piesele din inox și culorile ce compun atmosfera acestui spațiu ce se vrea parte din vecinătatea cartierului.