Vila Sandu Aldea | Disenate

Autori

arh. Javier Menendez
Coautori:
arh. Alexandra Ursan
arh. Cosmin Vlad
Birou de proiectare: Disenate Arhitectura

Colaboratori

Structura:
ing. Marinela Mircescu (Must Proiect-Construct SRL)
Instalații:
ing. Bogdan Balaita (Proinsallengineering SRL)

Publicat

Cuvintele autorului

“Locuinta este dezvoltata pe 5 niveluri si prin dimensiunea spatiilor, programul functional si calitatea finisajelor se incadreaza intr-o categorie superioara de locuire.
Cladirea se afla intr-un cartier eterogen din punct de vedere al stilurilor arhitecturale, dar caracterizat de fatade cu un raport plin/gol traditional. Astfel, aspectul exterior propus este dominat de masivitatea volumului etajelor 1 si 2 ce pluteste peste parterul retras si este strapuns de decupaje ce permit luminii sa patrunda in incaperi.
S-a urmarit o fluiditate spatiala in relatia interior / exterior, orizontal / vertical.
La subsol, pe langa spatiile tehnice, se afla o zona spa, incluzand piscina, sala gimnastica, sauna si anexele. Spatiul piscinei se continua printr-un perete vitrat cu o curte engleza ce comunica printr-o scara cu gradina de la parter. Astfel, desi aflat complet sub nivelul terenului, subsolul beneficiaza de lumina naturala.
Nivelul parterului este dedicat integral activitatilor de zi, cuprinzand camera de zi si locul de luat masa intr-un spatiu generos comun, precum si bucataria si nodul de circulatie verticala (scara si ascensor). Zona destinata camerei de zi se extinde pe inaltimea a doua nivele, comunicand vizual cu etajul 1, unde sunt amplasate un birou si o galerie ce deserveste biblioteca desfasurata pe un perete cu inaltime dubla.
Pe langa aceste doua functiuni, la etajul 1 se mai regaseste un dormitor matrimonial cu anexele necesare nivelului de confort urmarit.
La etajul 2 sunt amplasate inca 2 dormitoare, fiecare cu baie, dressing si terasa proprii.
La etajul 3 (mansarda) de gaseste un apartament independent functional ce se extinde pe o terasa perimetrala ce ofera o panorama frumoasa asupra cartierului. Volumul etajului 3 este o prezenta discreta, fiind retras si finisat in culori inchise pentru a respecta caracterul si regimul de inaltime modest al zonei.
Finisajele, atat interioare cat si exterioare, incearca sa creeze o ambianta calda, cu culori si texturi naturale.”