Stardust Apartment | MISO Architects

Autori

Mihaela Tampiza Lozovanu
Ruxandra Caraenache
Catalina Raileanu

Colaboratori

Tempini Romania
Luminna
divanissimi
Dan Harmob Norda – Simple by design
San Marco Bucuresti
Fotografie arhitectura si design interior
Sabin Prodan

Publicat

Elle Decoration Nr.67 Martie 2023

Descrierea autorului

“Acest proiect face parte dintr-o serie de trei apartamente de care ne-am ocupat pentru a le transforma în locuințe de închiriat exclusiviste. Spațiul său generos a rezultat prin unirea a două apartamente învecinate, inițial gândite să funcționeze independent. Astfel, prima provocare a fost aceea de a jongla funcțiunile pentru a obține o nouă distribuție a lor, cât mai utilă viitorilor proprietari: 2 dormitoare matrimoniale, 1 dormitor de oaspeți ce acomodează și un birou, 1 dressing generos, 3 băi, living și zonă de dining dedicată, și o bucătărie complet utilată.

Cromatica din acest apartament a pornit de la nuanța decor de lemn aleasă în tonuri de gri, completată de accente metalice negre și aurii. Am combinat oglinzile clare, menite să mărească spațiile, cu cele fumurii ce crează o atmosferă mai misterioasă. Textilele în culori neutre pun în valoare materialele și texturile folosite: de la decorul de lemn până la ceramica pentru blaturile din bucătărie și dining.

Spectacolul din acest apartament este oferit de finisajele speciale – plăcile ceramice Florim cu care am placat blaturile de bucătărie, dining, baza TV și câteva piese de mobilier custom, plăcile tip Smart Panel și Decora Glass de la Tecnografica, cât și tapetul folosit în majoritatea încăperilor de la furnizori precum Tecnografica, Glamora, Wall&Deco.

Una din cerințele beneficiarilor a fost aceea de a creea cât mai multe spații pentru depozitare. Astfel, pentru a le include cât mai discret în proiect, am ales să continuăm dulapurile cu placări de pereți în același finisaj, sau să punem accent pe designul obiectului în sine astfel încât să îl scoatem în eviență.

Ambele dormitoare matrimoniale au fost tratate cu mare atenție la detalii, având spații generoase de depozitare în dressinguri dedicate, texturi și materiale în tonuri de gri și lemn, textile fine ce le conferă eleganță și o atmosferă misterioasă dar liniștitoare.

Întreaga amenajare este spectaculoasă. Placările pereților cu lemn ne-au dat posibilitatea să mascăm anumite elemente, inserțiile metalice aduc rafinament și eleganță iar materialele folosite, în tonurile calde, au dus la un design timeless.”